CYPFRUVEX Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Şanlıdağ, paketleme kalitesindeki valensiya ürününü veren üreticilerin ürün bedellerinin yarısının ürün satın alınırken ödendiğini, geriye kalan bakiye ürün alacaklarının tamamının 18 Mayıs tarihinden itibaren ödenmeye başlanacağını kaydetti.
Şanlıdağ, 11 Mayıs itibarı ile valensiya portakalı hasadı ve ihracatının tamamlandığını belirtti.
Yazılı açıklama yapan Şanlıdağ, KKTC’deki tüm narenciye üreticilerinin ürünlerine daha iyi bakım yapabilmeleri adına tüm finansal şartları zorlayarak Cypfruvex Ltd.’e paketleme kalitesindeki valensiya ürününü veren üreticilerin ürün bedellerinin yarısının ürün satın alınırken ödendiğini, geriye kalan bakiye ürün alacaklarının tamamının 18 Mayıs tarihinden itibaren ödenmeye başlanacağını ifade etti.
Valensiya portakal hasadının başladığı Mart ayında korona virüsün ülkemde görülmesinin ciddi bir sorun olarak ortaya çıktığını, gerek ürünün kesilmesi gerekse pazarlamadaki belirsizliklerin ciddi bir olumsuzluk ortaya çıkardığını kaydeden Şanlıdağ, hükümetin aldığı yerinde ve doğru kararla narenciye ürünün kesilmesi ve fabrikalarda işlenmesini mümkün hale getirdiğini belirtti.
Şanlıdağ şöyle dedi:
“Bu karar, KKTC’deki tüm narenciye üreticilerinin bitmesini engelleyen çok önemli bir karar olmuştur. Başta Başbakan Ersin Tatar’a, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’a, Tarım Bakanı Dursun Oğuz’a, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’na ve tüm kabine üyelerine teşekkürü bir borç bilirim.
Bakanlar Kurulu’nun narenciye için aldığı bu karara istinaden pandemiye karşı tüm koruma tedbirleri alınmış ve bir bulaşma olayı olmadan 11 Mayıs 2020 tarihi itibarı ile valensiya portakalı hasadı ve ihracatı tamamlanmıştır.
Bu süreçte hem kendi hem de ailelerinin sağlıklarını riske ederek bu sürecin tamamlanmasına katkı koyan yönetim kurulu üyelerine, genel müdürümüze, ofis personeline, fabrikada alın terini döken değerli çalışanlarımıza, kesim ekiplerine, taşımayı gerçekleştiren kamyoncu birliklerine teşekkür ediyorum.”
Şanlıdağ, valensiya ürününün dalında kalma riski olan bir süreçten çıkarak, tüm ürünün hasat edilip ihracatının yapılmasının genelde ülke ekonomisine özelde narenciye üreticilerine ve tüm paydaşlara artı değer olarak döndüğünü de belirtti.
18 Mayıs'tan itibaren ödemeler başlıyor
Editör: TE Bilisim
Yorumlar